Genbrug af gamle juletræskugler

Mit projekt i dag er lavet på 3 gamle juletræskugler. Det er en lidt lang og "grisset" proces, men til gengæld super hyggelig at lave og resultatet er bare så fint! Sjov måde at give nyt liv til gamle juletræskugler.Fremgangsmåde:

  • Find et par gamle juletræskugler - om det er plast eller glas er ligegyldigt.
  • Krøl stykker af silkepapir og lim disse på kuglerne. Endelig ikke med en perfekt overflade. Det flotte resultat kommer bedst frem, når der er lidt struktur at arbejde videre på. 
  • Når kuglerne er tørre, lægges et lag gesso på. Lad tørre igen. Brug evt. varmepistol. 
  • Læg nu et lag af crackle paste på kuglerne. Det skal ikke lægges "pænt" på - og det behøver ikke være på hele kuglen. Har du ikke crakle paste, så er jeg sikker på, at der kan bruges en god struktur paste i stedet for.
  • Før det er helt tørt duppes patina "guldstøv" på. Lad derefter kuglerne tørre, gerne af sig selv. Krakeleringen bliver bare flottest uden hjælp fra varmepistolen, synes jeg.
  • Når kuglerne er tørre duppes patineringsvæske på kuglerne. Brug gerne et mix af alle 3 væsker fra pakken. Ha' tålmodighed med tørringen. Faktisk vil jeg sige, at man bør lade dem tørre natten over for bedst resultat. Hvis ikke man er helt tilfreds med patineringen, kan man duppe lidt lim på, duppe "guldstøv" på og derefter patineringsvæske. Det er et tålmodighedsarbejde, men det er værd at lægge tiden i det.
  • Jeg har pynt med glitter, en fin blonde om "maven" og et silkebånd til ophæng.
Materier:


Det var mit sidste bidrag på bloggen for i år. Jeg glæder mig til at vende tilbage i 2018 med nye projekter, som forhåbentlig vil inspirerer jer.

Rigtig glædelig jul og godt nytår

Jytte

Kommentarer

Send en kommentar

TAK fordi du læser med.
Jeg bliver altid glad for en kommentar - det er så dejligt motiverende.
Det er ikke sikkert, jeg får svaret. Men du kan være helt sikker på, at jeg værdsætter det.